100 godina vodnog gospodarstva

TRADICIJA STVARANJA KORPORATIVNIH I DRUŠTVENIH VRIJEDNOSTI

Biti bolji, biti drugačiji, početak je priče i osnovna misao iz koje proizlazi snaga današnje Brodske Posavine. Ova priča o uspjehu nastala je na temelju 100 godina duge tradicije stvaranja korporativnih i društvenih vrijednosti koje ostaju u trajno naslijeđe brojnim naraštajima hrvatskih ljudi.

U postignućima Brodske Posavine sudjelovali su brojni naraštaji zaposlenika, mnogi suradnički timovi te pojedinci iz znanstvene i poslovne zajednice. Bez znanja, kreativnosti, poduzetničke odvažnosti i težnje k izvrsnosti u svim područjima djelovanja nije moguće ostvariti uspjeh u globaliziranom svijetu, a poglavito je teško izdržati u uspjehu.

Svjesni toga, u Brodskoj Posavini trajno ostaju otvoreni znanju, svjetskim poslovnim iskustvima i tehnološkim izazovima. Korporativnu kulturu Brodske Posavine čine skup specifičnih vrijednosti i, iz naraštaja u naraštaj, stjecana i prenošena iskustva koja određuju način na koji zaposlenici i danas obavljaju svoje poslove i na koji se odnose jedni prema drugima, odnosno način na koji poimaju i rješavaju izazove iz socijalne okoline.

Takav pristup osobito je važan u vrijeme transformacije tvrtke kojoj je, krajnji cilj daljnji rast i razvoj, odnosno dugoročna održivost u uvjetima davanja raznih važnosti i stalnih promjena društvenih normi. Stoga Brodska Posavina trajno nastoji povećati razinu konkurentnosti svojih poslova i učvrstiti poziciju jedne od važnijih regionalnih tvrtki.

Ono što ima vrijednost ima i trajanje. Iza nas je 100 godina kontinuiranog rada, pa je prigoda da zahvalimo i odamo priznanje svim prethodnicima što su znali prepoznati potrebe stanovništva i gospodarstva u području vodoprivredne djelatnosti i pretvorili ih u stvarnost. Iznimno smo zadovoljni načinom rada i suradnjom s Hrvatskim vodama, općinama i gradovima, bez kojih bi se ciljevi i zadaci na izgradnji, zaštiti i održavanju vodnog gospodarskih sustava i objekata ostvarili teže i sporije.

I na kraju , u ovoj prigodi možemo se pohvaliti uspješnim i godinama stabilnom poslovanjem, koje prati uredno ispunjavanje obveza prema državi, dobavljačima i zaposlenicima. Toj zadaći ćemo i ubuduće težiti.

Ivan Ćosić, mag. ing. aedif.
direktor Brodske Posavine d.d.